Márti már nem az a lány, aki hat hete volt

  Mintha a sorait nem az írta volt, aki az első beszámolót. Egy erősebb, pozitívabb, kitartóbb Márti írta ezeket a sorokat.


  Történetéről kéthetente megjelenő bejegyzésekben itt számolunk be >>

  Február 12-14.

  Hétfő reggel, 5 óra 20 perc, fürdőszoba, mérleg. -0,5 kg. Nem én vagyok a leglelkesebb ember a földön, kicsit többre számítottam. De közben érzem, hogy nem is olyan szörnyű ez az eredmény. Így gyorsan tudatosítom magamban hogy eltelt egy hónap úgy, hogy semmi egészségtelent nem fogyasztottam.

  Mindent megtettem azért, hogy fittebb és egészségesebb legyek, emellett jobb a közérzetem, puhább a bőröm, formásabb a testem, sokkal többet mosolygok és sokkal magabiztosabb vagyok. És ez azt hiszem lényegesebb mint az, hogy épp mennyit mutat a mérleg.

  A reggeli „rossz" hírt sokkal pozitívabbá tette az edzés, ahol újabb izgalmas gyakorlatokkal indítottunk. Persze ahogy várható volt, sokkal keményebbek mint az eddigiek, de pont jókor jött ez a váltás, mert már kezdtem hozzászokni a gyakorlatokhoz. Még úgy is, hogy folyamatosan emeltem a súlyokat.

  Mivel kicsit elszomorodtam, így egyeztettem az edzőkkel és megbeszéltük, hogy az anyagcserém felgyorsítása érdekében a következő két hétben négynapos turnusban egyek. Az első két napon 0 gramm szénhidrátot, a harmadik napon 120 grammot és a negyedik napon 80 gramm szénhidrátot kell ennem.

  Már másnap reggel belevágtam a kalandba. Emellett pedig kicsit hosszabbak kardiós edzéseim, de azt hiszem ezek a szankciók elég jól betarthatóak, főleg ha a cél lebeg a szemem előtt.

  Az edzések másnapján azért újra éreztem, hogy melyek azok a területek amik erőteljesen meg lettek dolgoztatva. Kicsit ambivalens érzések uralkodtak bennem, mert fájt mindenem, de mégis pozitívumként tudtam megélni.

  Közben az egyetemen is elkezdődött a szorgalmi időszak, így új órarendem is van, amit még egyelőre nem teljesen látok át. De szerencsére az edzéseket kora délutánig el tudom majd kezdeni.


  Február 15-18.

  A csütörtök fénypontja az volt, amikor megjelent a legújabb bejegyzés a blogon. Számomra hihetetlen az a kedvesség, támogatás és biztatás, amit az ismerősöktől és barátoktól kapok. Rég nem látott ismerősök keresnek meg, hogy mennyire büszkék rám és szeretnének velem edzeni, mert nagyon motiválom őket.

  Soha nem gondoltam volna, hogy azzal, hogy elkezdem az életmódváltást és leírom, hogy milyen tapasztalataim vannak, azzal bárkit is motiválok. Ha csak egy ember a blog hatására elmegy edzeni, hogy tegyen valamit az egészségéért, akkor már megérte.

  Közben egy barátnőm csatlakozott hozzám, hogy közösen menjünk edzeni és motiváljuk egymást. Ezt igazán élvezem, mert az egyetemtől a teremig is van kivel beszélgetnem, edzés közben pedig jókat nevetünk egy-egy fárasztóbb pillanatban.

  Szombat reggel úgy gondoltam, hogy szükségem van egy kis kényeztetésre, így meglátogattam a kozmetikusomat, aki egyből megjegyezte, hogy sokkal tisztább és egészségesebb a bőröm mióta nem találkoztunk. Annak érdekében, hogy az anyagcserém még inkább beinduljon egy egész alakos köpölyözésre vállalkoztam.

  A bőröm és egy speciális üvegcsésze között vákuumot hoznak létre és ezt húzogatják, ami elősegíti a bőr feszesedését, a vérkeringés és az anyagcsere felgyorsítását. Sokan azt mondják, hogy nagyon fájdalmas és kék-zöld foltosak lesznek utána, de szerintem nem vészes, sőt néha egészen kellemes.

  Mióta elkezdődött az Életmód Club, a kávét feketén iszom és nem is olyan rossz, pedig előtte azt gondoltam, hogy a kávét csak tejjel vagy tejporral lehet meginni. Hétvégén mégis nagyon megkívántam egy finoman elkészített lattét, ezért elővettem a rég nem használt tejhabkészítő gépemet és mandula-, és kókusz tejből igyekeztem kihozni egy lattéhoz hasonló látványú különlegességet. Nem igazán sikerült a habos kávé, de a látványért megérte, és még az íze is hasonlított a tejeskávéra.

  A hét végéhez közeledve megfigyeltem magamon a szénhidrát-ingadoztatás negatív hatását. Elég érzékeny, és szerintem a környezetem számára elég elviselhetetlen lettem, de bízom benne hogy ez nem tart majd sokáig.


  Február 19-22.

  Újabb hét elé nézünk, ami egy újabb méréssel kezdődik. Alig vártam hogy lássam, hogy mit mutat a mérleg. -1,1 kiló, ami már sokkal bizalomgerjesztőbb mint az előző volt.

  Kicsit fáradtan indultam neki a hétnek, de az egyetemi óra utáni edzés azért felpörgetett. Aztán motiváltan elindultam Soltész Ian személyiségfejlesztő tréner előadására, melynek címe: A sikeres személyiség kialakítása. Úgy gondolom, hogy a testi feltöltődésem mellett a lelki dolgokra is szükséges odafigyelnem, így nagy reményekkel indultam neki az estének.

  Rengeteg hasznos dolgot mondott. Olyan hasznos és fontos dolgokat, amiket nagyjából mindannyian tudunk, de mindig elfelejtjük így nem is gyakoroljuk. Hangsúlyozta a pozitív gondolkodásmód fontosságát, azt hogy önmagunkat, cselekedeteinket, gondolatainkat pozitívan erősítsük meg. Azt is kiemelte, hogy igyekezzünk eljutni arra a szintre, hogy tetteinkért ne másokat hibáztassunk, hanem tudatosítsuk magunkban, hogy a dolgainkért mi vagyunk a felelősek.

  Arra is emlékeztetett, hogy ne panaszkodjunk és ne mérgelődjünk felesleges dolgokon, inkább kezdjük minden reggelünket azzal a mondattal, hogy "ma valami nagyon jó dolog fog történni velem."

  Természetesen másnap reggel ezekkel a gondolatokkal és érzésekkel indítottam a napot, a dobozaimba bekészítettem az ételeket és lelkesen indultam is az egyetemre.

  A buszon állva egy idő után éreztem, hogy kicsit mintha nedves lenne a hátam. Aztán amikor megfogtam, némi tonhal illatot éreztem. És realizálódott benne, hogy a tonhal a táskámban van, így valószínű hogy kifolyt, de már időm nincs arra hogy hazamenjek és átöltözzek, így egész nap így kell közlekednem.

  Kicsit mérges lettem, de eszembe jutott a pozitív gondolkodás és az, hogy bármennyire is mérges vagyok ezt jelenleg nem tudom megoldani, így el is tűnt a rossz kedvem. Az edzős ruháimat tonhalbiztos helyre tettem és egész nap mosolyogtam, hogy mindenki érzi, hogy mi lesz a mai ebédem.


  Február 23-25.

  Másnap hazafelé utazva a családomhoz, a busz ablakán kinézve rengeteg olyan dolgot pillantottam meg, amit az elmúlt 23 évem alatt nem igazán vettem észre. És ráeszméltem, hogy rengeteg dolgot nem veszek figyelembe, mert mindig el vagyok foglalva a saját kis problémáimmal és így elmegy mellettem az élet. Így elhatároztam, hogy sokkal figyelmesebb leszek a mindennapokban, mert nem szeretnék lemaradni egyetlen csodálatos pillanatról sem.

  Nagyon érdekes, de úgy érzem, hogy az életmódváltás nem csak a testemre van jelentős hatással, hanem az elmém is sokkal tisztább és sokkal jobban látom a dolgokat. Sokkal figyelmesebb tudok lenni a mindennapi helyzetekben, sőt még az egyetemen is.

  A hétvége elég feszített volt, pénteken hatalmas adag palacsintát sütöttem a családnak, majd egy pudingos-palacsintatortát készítettem a nagybátyámnak. Izgalmas, hogy mióta nem kóstolom meg a másoknak készített ételt, hanem csak érzés szerint ízesítem, sokkal többet dicsérik. 

  Másnap a nagymamámnál disznótor volt, ahol rengeteg finomság igyekezett levenni a lábamról, de már egyre kisebb erőfeszítést igényel hogy nemet mondjak.

  Közben a nagymamám megkérdezte, hogy tulajdonképpen kinek szeretnék bizonyítani azzal, hogy megcsinálom ezt a programot. És nagyon érdekes, de életemben először nem azért csinálok valamit, hogy másnak megmutassam hogy milyen jó vagyok, hanem azért mert azt szeretném, hogy önmagamra lehessek büszke és szeressek magammal és a testemmel élni.

  Vasárnap pedig az idősebbik húgommal beszélgettünk az étkezésről és megjegyezte, hogy ő is szeretne tudatosabban táplálkozni. Sajnos elég nehezen tudja megoldani, mert az iskola mellett elég kevés ideje marad arra, hogy minden nap főzzön.

  Így kitaláltuk, hogy vasárnaponként elkészítjük az egész heti kajáját, így nem kell azon gondolkodnia hogy mit egyen. Szóval a vasárnap délutánunk a főzéssel és a csomagolással telt. Bónuszként pedig motivációs szavakat írtam a zacskóira, hogy reggelenként ha meglátja őket, mosolyra derüljön.

  Kapcsolat

  Botond Fitness Kft.

  • dummy hello@eletmodclub.hu

  Hírlevél

   
  captcha 
  Copyright © 2017 Botond Fitness Kft. Minden jog fenntartva. Created By Okosweblap.hu

  Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk a legjobb szolgáltatás és felhasználói élmény érdekében.