Vivi súlya már átlépte a bűvös határt

Nyomtatás

Vivi súlya végre a bűvös 63 alá került.


Történetét kéthetente megjelenő bejegyzéseiben itt olvashatod >>

Február 5.

Szerencsésen meggyógyultam, 3 nap alatt sikerült kifeküdnöm a náthát. Így a mai napon már edzettem. De úgy, hogy konkrétan a bugyimból folyt a víz. Mostmár eltelt két hét, és úgy érzem illő lenne valamit látni is a tükörben ha már lecsordogált 2,5 kiló. Tudom, nem sok, de mégis olyan érzés már mintha a tizedik felesleges leadott kilónál tartanék.

Idáig az egyetlen változás amit a testemmel kapcsolatban érzek az az, hogy nem kell egész nap behúzott hassal közlekednem. Kezd szépen lemenni! Néha nagyon erős édesség hiány gyötör, olyankor megiszok egy fél adag fehérjét. Már egészen elviselhető, és sikerült kikísérletezni melyik az az íz amit le is tudok nyelni.

A mai önálló edzésnél éreztem azt először, hogy holnap kínszenvedés lesz felkelni az ágyból. De nem bánom, mert érzem hogy tényleg kihoztam magamból a maximumot. Ha tisztességesen végigcsinálok minden gyakorlatot, két órát simán ott vagyok a teremben.

Egyébként a terem is pozitív csalódás. Rengeteg ismerős jár, és az edzők is jófejek, segítőkészek.  

Február 7.

Megtudtuk a receptverseny eredményét, a nyereményünk egy Gym Class-os kulacs volt. Kimondottan nyertes nem lett, mert akik készítettek valamit egytől egyig mindenki megérdemelte az ajéndékot. Csipegetünk egymás receptjeiből is, és jó végre egy kicsit változatosabban enni.

Szépen halad mindenki a kitűzött cél felé. Bár ha belegondolok, hogy még hány éjszakát kell a konyhában töltenem, véget nem érőnek tűnik ez a három hónap. Ma például megkíméltem magam egyheti főzéstől, annyi adag ételt sikerült elkészítenem. És nemcsak magamnak, hanem a páromnak is. Igazi superwomannek éreztem magam!

Február 12.

Ez a negyedik hét, eltelt egy hónap. Az elején azt gondoltam, majd egy hónap múlva már mennyivel könnyebb lesz, és én is könnyebb leszek. Hát most ott tartok, hogy visszatértem arra a súlyra, amin évek óta stagnálok. Ez persze jó hír, hiszen lement fölös 3-3,5 kg. Innentől mehet az igazi cél elérése.

A tegnapi mérés szörnyű volt. Az ember amikor meglátja a számot a kijelzőn abban bízik, hogy legalább egy kilóval, de ha annyival nem is, egy féllel lejjebb ment a súlya. Vagy legrosszabb esetben nem fogyott semmit. Nekem ezek közül egyik sam valósult meg, mert feljött 60 deka a múlt héthez képest.

Szóval ez a hét eleve már egy mélypont volt. Elég nagymértékű az édesség, és a változatos ételek utáni vágyam. Rám most férne a "Holtpont" című előadás. Tisztességesen csinálom a gyakorlatokat, és az étrendben sem csalok.

Holnaptól viszont változtatások lesznek, Kata lejjebb vitte a szénhidrát adagomat, így remélhetőleg felpörögnek az események. Őszintén szólva az adagok mennyisége miatt egyszer sem éreztem azt, hogy most diétázom. Leszámítva persze a tiltott ételek listáját, de adagok tekintetében nem volt problémám az étkezéssel. Valószínőleg ezen is változtatnom kell, a tányéromnak jobban kell sugallnia, hogy most diéta van, életmódváltás, több saláta, több zöldség.

Szeretném a 2. hónapot újult erővel megkezdeni, és fejben is jobban jelen kell lennem. Várom már a haladó edzéstervemet is, biztosan lendít majd a dolgokon.


Február 16.

Ma reggel végre a bűvös 63-as szám alá került a testsúlyom. A hét eleji méréshez képest ez hatalmas eredmény. Változtattam az étkezési szokásaimon, több salátát, zöldséget eszek. Még a Valentin-napi vacsora sem tett próbára. Egész nap olyan éttermeket keresgéltem, ahol a saláta kínálat nem csak a csalamádé és görög saláta változata. A helyfoglalások sűrűsége miatt eleve nem maradt túl sok opció, de este 8-ra csak sikerült asztalt találnunk.

A menüm cézársaláta volt, de a kenyérkockák száműzve lettek a tányérról. Annyira bőséges és finom adagot kaptam, hogy másnap az ebédemnek is eleget tett. A kedves párom természetesen egy hatalmas hamburgerrel zárta az estét, de én nem bántam hogy nem az került elém. A pincér valószínűleg gluténérzékenységre gyanakodhatott, mert a rendelésnél kábé 4 ételnél kérdeztem meg, van-e benne liszt.

A mai edzést sajnos ki kell hagynom, mert elkezdődött az egyetem, ami rendszerint havonta egyszer péntekre esik. Szóval próbálom otthon pótolni. Holnap lesz az edzéselmélet óránk, ami nem pontosan tudom hogy mi, de edzős ruhában kell mennünk.


Február 18.

Az edzéselmélet szuper volt. 8 órakor már a taposógépet nyomtam, és megcsináltam 60 hasprést. És jól is esett! (Sose gondoltam hogy szombaton én majd felkelek 7-kor, csinálom a reggelim, a tízóraim, megyek edzeni, majd egyetemre este 8-ig.)

Ez az oktatás azthiszem mindenkinek nagyon jól jött. Megtudtuk hányféle edzésmód van, és mennyi izomcsoportra tudunk edzeni. Átvettünk egy elég intenzív bemelegítést, nyújtást, de a legdurvább a tabata edzés volt. Hallottam már az intervallum edzésekről, baromira intenzív és próbára teszi az állóképességet. Azt hiszem ezekben a gyakorlatokban látszik mennyire fejlődtünk, hány sorozatot bírunk pici pihenőkkel.

Aztán megnéztünk két olyan gyakorlatot is, ami azt gondolom mindenki számára nagy kihívás. Ezek saját testsúlyos gyakorlatok, fekvőtámasz és húzódzkodás. Egyelőre csak csüngöttünk a rúdon, de a program végére biztos vagyok benne, hogy egy olyan sem lesz közöttünk aki nem tudja magát felhúzni.

A fekvőtámasz. Hát, az számomra mindig kakukktojás volt, sosem tudtam 5-nél többet megcsinálni. Most sem ment, de nem baj. Idővel úgyis menni fog.

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk a legjobb szolgáltatás és felhasználói élmény érdekében.