Vivi megmondja a tutit az életmódváltásról

Nyomtatás

Munka nélkül nincs siker, és mindez fejben dől el.


Vivi történetét itt olvashatod >>

Március 21.


Nagyon úsznak a napok. A hétvégén volt az eljegyzési ebédünk a párommal, és hát őszintén szólva ez nekem egy csalónap volt. Nem is igazán a főétel miatt, bár volt leves is, hanem inkább a desszert. A heti mérlegelés nem is mutatott kevesebbet, bár a szénhidrát-adagot levittük, mégis reménykedtem egy kis fogyásban.

Ez még a jobbik eset, mitnhogy híztam volna. Egyébként ne gondoljátok, hogy a hétvége zabálással telt, egyáltalán nem. Csirke volt rizottóval, marhahús batátapürével, kacsacomb kuszkusszal, amiből épphogy ettem. Na de nem is folytatom, mert nem fogtok rám jó szemmel nézni.

A hétfői napon megkezdtük az utolsó 4 hetet, edzős hét van, és ülni is alig bírok azután az edzés után, amit Katával csináltunk. Kitörés, guggolás, vállgép, kitörés súlyzóval, gugglás súlyzóval, sajognak a farpofáim rendesen. Ma újból edzős nap, és előre félek hogy mi lesz az edzés tervben.

A súlyom pár hete már stagnál, 60-61 kiló között ingázok. És elindul az ingáztatás az étrendemben is. Edzős napokon 90 gramm, közben 30 gramm, vasárnap 0 gramm szénhidrát. Igen NULLA. A csoporttársamnál bevált, és csak ezt tartom szem előtt, ennek működnie kell.

A napi 60 gramm sajnos egész napos éhséggel párosult, már az ebédem lenyelése után azt vártam, mikor telik el a 4 óra, hogy a következő adagot megehessem. Még 3-4 kilótól szeretnék megszabadulni a program végéig, most tartok olyan 6-nál körülbelül. Tudtam hogy ezen a ponton baromi nehéz lesz, valószínűleg már izom is jött fel, de azért szeretnék a célomhoz közelebb kerülni.

Szombaton közösen a csapattal Péntek Enikő edzésre megyünk, itt lesz Szegeden, hát egyelőre annyit hallottam róla hogy iszonyatosan kemény. Mit nekünk Péntek Enikő, ezek az edzéstervek és köredzések után nevetve végig kell csinálnunk.

Apropó köredzés, a héten, szombaton ismét volt. 6 különböző feladattal és most sem kímélt minket Kata. Végre kipróbáltam azt a nagy vastag kötelet, amit a földhöz kell csapkodni. Már annyiszor láttam ilyen fogyasztó műsorokban, és baromi hatásosnak tűnik. Viszont eléggé embertpróbáló ezt folyamatosan 1 percen keresztül mozgatni.

Március 22-24.

A héten megvolt mind a 3 edzés, utoljára az edzőnkkel Katával. Az új edzésterv elég kemény, még keményebb, mint az eddigi hetek. 2,5 hónappal ezelőtt valószínű kinevettem volna azt, aki azt mondja hogy mi ezeket a gyakorlatokat fogjuk csinálni ekkora súlyokkal.

Ennél az edzéstervnél méginkább szükség van arra, hogy párban edzünk, pakolgatni kell a súlyokat le-föl, mert már piramisban csináljuk a gyakorlatokat. Nincs is ezzel semmi gond, szerencsére egy szuper csajszival edzek, már írtam Katáról, és könnyen össze tudjuk egyeztetni hogy egyszerre legyünk lent a teremben.

Már az utolsó hajrában vagyunk, mindenki keményebben edz mint eddig, bennünk van a teljesítésvágy. Nekem még körülbelül 2-2,5 kiló a saját célom. Hát, kicsi esélyt látok rá hogy sikerüljön, elméletileg kellene, de gyakorlatilag az utolsó héten is kiszúrhat velem a testem. Szóval a program végeztével kicsi az esélye, hogy abbahagyom.

Pár bloggal ezelőtt írtam arról, hogy lehet hogy folytatom a strandforma-programmal, mert annyira belelendültem itt a diétába és edzésbe. Most azt érzem, hogy fáradok, és sokszor már nyűg kiméricskélni az ételt és még este nekiállni főzni. Szóval egy hét pihenőt mindenképpen fogok magamnak adni, evés szempontjából is. Hiányoznak az ízek, a haltól és csirkétől már herótom van. Valószínű ezzel más is így van.Március 25.

Szombaton elmentünk a Péntek Enikő Zóna turné edzésére. Ez a nő tényleg brutális. Végigcsináltuk az egyórás edzést, de a belünket is kihajtotta. Még Kata, az edzőnk is végigtolta, hát mindannyian kapkopdtuk a levegőt utána. Volt itt kardió-erősítés, kardió-nyújtás olyan 1-1 perc pihenővel. Szóval elég intenzív volt, de jólesett.

Március 26-28.

A mostani blogomban úgy gondoltam azokhoz szólok, akik az életmódváltás előtt vannak, és már régóta kacérkodnak a gondolattal, hogy „jó lenne végre felemelni a hájas seggem a kanapéról és kezdeni már magammal valamit".

Amíg én voltam ebben a helyzetben, és olvasgattam hasonló oldalakat, és néztem fogyi YouTube vloggerek napi rutinjait én is arra gondoltam, hogy oh basszus de jó neki, milyen jól néz ki, dehát azért ezt minden nap csinálni, edzeni, főzni, nincs nekem erre időm. Meg mennyi pénz.

Aztán jött az is, hogy na akkor majd hétfőtől elkezdem. Egy életmódváltás nem hétfőtől indul, hanem onnantól, hogy a fejedben elhatároztad, hogy te most változtatni szeretnél. 30 napos kihívásokkal, és 8 nap alatt leadsz 10 kilót hülyeséggekkel az életben nem fogsz lefogyni, a fogyasztó készítményekről nem is beszélve.

Valószínű én sem kezdem el a mai napig sem, ha nem kapok egy olyan lehetőséget, mint az Életmód Club. Itt kontroll alatt vagyunk, edzéstervünk van és étrendünk. Itt odafigyelnek ránk, és biztosan közelebb kerül mindenki a céljához, aki tisztességesen végig csinálja.

Miután megosztottam a blogot a Facebook oldalamon, elárasztottak üzenetekkel az ismerőseim, hogy mit csinálok, mit eszek, mennyit fogytam eddig, hol lehet erre jelentkezni. Már itt is pár beszélgetésnél és kérdésből azt éreztem, hogy olyan választ várnak, hogy semmit nem csinálok-és mégis fogyok. Kifogásokból itt sem volt kevés, de úgy gondolom döntse el mindenki maga, hogy mit akar az egészségével kezdeni.

Ha amellett dönt bárki is, hogy változtatni akar fejben nagyon ott kell lenni. Idő mire kialakul egy rutin, viszont egyáltalán nem bánom, hogy belevágtam. Nincs annál jobb érzés, mint amikor a tükörben olyan testet látsz, amivel meg vagy elégedve. Ha az ember magával nincs kibékülve, ne várja, hogy más is majd agyondicséri.

Vagy fogadd el magad úgy ahogy vagy, vagy ha nem megy, tegyél érte hogy olyan valaki nézzen vissza a tükörből, akinek nincsenek önértékelési problémái. Elindulni és belevágni valamibe, ami más, mint az eddig megszokott tényleg nehéz, és nem is biztos hogy mindenki végig tudja csinálni.

Viszont naponta látok olyanokat a teremben, akik sokkal nagyobb súlyfelesleggel küzdenek, akár gyermekes családanyák, és igenis többfelé kell főzniük, mégis lejárnak, edzenek, és haladnak a kitűzött cél felé.

Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk a legjobb szolgáltatás és felhasználói élmény érdekében.